Bravčový pivný guláš

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
2 cibule * 1 kg bravčové pliecko * 4 KL mletá paprika * 2 KL drvená rasca * 1/2 KL mleté čierne korenie * 2 KL cesnaková pasta * 0,5 l svetlé pivo * hladká múka/solamyl/strúhanka - na zahustenie
POSTUP PŘÍPRAVY
hlavnú fotku doložím zajtra - dá sa to robiť aj z hovädzieho mäsa, ale potom to už logicky nebude bravčový alebo hovädzí :)))) a samozrejme varí sa dlhšie :))
 |
na oleji orestujeme na kocky pokrájané cibule |
 |
pridáme na kocky pokrájané mäso a necháme zatiahnuť |
 |
pridáme mletú papriku, mčk, cesnakovú pastu alebo prelisovaný cesnak (pri paste treba brať do úvahy, že je slaná) a drvenú rascu |
 |
premiešame a zalejeme pivom, osolíme a dusíme do mäkka, v tlakovom hrnci som to dusila 25 minút od bodu varu |
 |
medzitým som urobila knedle podľa Jana F. (Naja) ID 3566 ... tu je prvá .. |
 |
neodolala som zaspomínať na detské časy keď babka robievala knedlíky, a z prvého sme vždy robili koštovku (kakao+práškový cukor+kvapka vody) mňam :)))))) |
 |
už sa dovarilo aj mäsko, zahustíme buď hladkou múkou alebo solamylom (kto dáva čomu prednosť), u mňa to nebolo až také husté ako som chcela tak som dohustila ešte strúhankou, také 3 PL som dala |