vynikajuce karamelove mini-torticky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

spodok: 250g hladkej muky, 1necelý prášok do pečiva, 4 vejíčka, 240g práškového cukru, 1 vanilka, 150ml oleja, 100ml vriacej vody, kakao. plnka: 175g masla, 175g kr. cukru, 1 salko, vrch: slahacka, stuzovac, cokolada milka

POSTUP PŘÍPRAVY

ja som robila cesto do mufinkovej formy, predtym som robila torticky do formiciek 12cm priemer, ale nebola sanca to zjest naraz... takze som si zapla ruru na 175stupnov, do formy som naukladala kosiky na mafiny, a zacala som robit cesto. a to takto: najskor si vymiesam 4 bielka s 120g praskoveho cukru na tuhy sneh, potom zacnem stahat zltka s 120 cukru a vanilkou, po chvili pridam olej, muku s kypriacim praskom, a vodu. Ked je to uz dostatocne vymiesane pridame sneh a este chvilu slahame. Nakoniec pridame odhadom kakaou, aby to malo to spravnu farbu. lyzickou to davam do kosikov a sup do rury, tato davka vystaci na dve formy po 12mufin.
Plnka: najskor na panvici roztopim samotny cukor. ked uz bude tekuty pridam roztopene maslo, dlho nevarim, len to zmiesam...a pridam salko. spravi sa taka "guca" (neviem ako to inak nazvat, dufam ze viete co je to guca :-)), treba to miesat miesat...ono to povoli a bude to tekute-ale troska hustejsie.
Medzitym sa uz upiekli "mufinky", takze si zoberieme nozik a cca pol cm od kraja vykrojime do hlby dieru...no nie az na spodok. Do tej diery nalejeme karamel a nechame vychladit, potom dame este do chladnicky. Ked je to uz tuhe vyslahame klasicku slahacku, pridame stuzovat a robime lyzicou kopky. Ja si zvyknem nastruhat na plytky tanier cokoladu milku a tam to omacam, aby bola cokolada vsade. Tak to je asi vsetko, ak som na nieco zabudla kludne napiste. Nabuduce sa to pokusim nafotit.