Kinder Pingui rezy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 4 vajcia, 70 g kryštálového cukru, 60 ml teplej vody, 60 g hladkej múky, 10 g kakaa, 8 g prášku do pečiva ********** Šľahačková náplň: 250 ml šľahačkovej smotany (rastlinnej), 30 g teplého medu, ½ želatínového stužovača (stužovač za studena Dr. Oetker) rozpusteného v 50 ml vody ********** Čokoládová plnka: 100 g čokolády na varenie, 65 g masla, 1 polievková lyžica vody, 1 polievková lyžica olej ********** Čokoládová poleva: 130 g čokolády na varenie, 65 g masla, 1 polievková lyžica olej ********** Na poliate: karamelový toping

POSTUP PŘÍPRAVY

Plech s rozmermi 33x40 cm.

Žĺtka vymiešame s cukrom do peny. Postupne pomaly pridávame vodu a šľaháme do hustej peny. Neskôr pomaly pri najnižšom rýchlostnom stupni primiešavame múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a pomaly ho zamiešame do kakaového cesta. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, rozotrieme až ku okrajom a pečieme v rúre vyhriatej na 190 stupňov asi 10 minút.
Upečené a vychladnuté cesto prekrojíme po na dve rovnaké časti.
Šľahačku vymiešame skoro do tuha. Pridáme roztopený med a želatínový stužovač pripravený podľa návodu. Šľahačkovú náplň rozdelíme na dve časti a z každej si odoberieme lyžicu náplne, ktorú si odložíme na zarovnávanie okrajov.
Prvý plát cesta môžeme trochu poliať karamelovým topingom (keď chcete mať koláč trošku sladší). Necháme trochu vsiaknuť a natrieme prvú polovicu šľahačkovej náplne. Vložíme do chladničky a necháme tuhnúť aspoň pol hodiny. Druhý plát cesta tiež polejeme topingom a potrieme druhou polovicou šľahačkovej náplne. Tento druhý plát však do chladničky nevkladáme.
Kým prvá polovica cesta so šľahačkou chladne pripravíme si čokoládovú plnku. Nad parou rozpustíme maslo. Do rozpusteného masla pridáme na kocky nalámanú čokoládu a občasne miešame, kým sa čokoláda nespojí s maslom. Potom ešte pridáme vodu a olej. Chvíľku ešte povaríme a premiešame. Odstavíme z ohňa a necháme trochu vychladnúť.
Po pol hodine vyberieme prvý plát cesta so šľahačkou z chladničky. Na šľahačkovú náplň rovnomerne rozotrieme pripravenú mierne vychladnutú čokoládovú plnku. Čokoládovú plnku pomaly rozotierame až ku okrajom. Znovu vložíme do chladničky na pol hodinu stuhnúť.
Po pol hodine vyberiem z chladničky. Zoberieme druhý plát cesta natretí šľahačkovou náplňou, ten čo doteraz nebol v chladničke, a prevrátime ho tak aby sa šľahačková strana spojila s čokoládovou plnkou. Popritláčame a odobratou šľahačkovou náplňou zarovnáme okraje. Na vrch koláča položíme závažie a dáme znovu do chladničky aspoň na pol hodinu.
Kým koláč chladne pripravíme si čokoládovú polevu. Nad parou rozpustíme maslo. Do rozpusteného masla pridáme na kocky nalámanú čokoládu a lyžicu oleja. Občasne miešame, kým sa čokoláda nespojí s maslom.
Vychladnutý koláč vyberieme z chladničky, odťažíme a prevrátime ho. Plát cesta čo bol hore, pôjde dole. Nový vrchný plát cesta potrieme pripravenou čokoládou polevou. Necháme stuhnúť a horúcim nožom krájame na rezy (cca 3x5cm).