Kinder Pingui rezy

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto: 4 vajcia, 70 g kryštálového cukru, 60 ml teplej vody, 60 g hladkej múky, 10 g kakaa, 8 g prášku do pečiva ********** Šľahačková náplň: 250 ml šľahačkovej smotany (rastlinnej), 30 g teplého medu, ½ želatínového stužovača (stužovač za studena Dr. Oetker) rozpusteného v 50 ml vody ********** Čokoládová plnka: 100 g čokolády na varenie, 65 g masla, 1 polievková lyžica vody, 1 polievková lyžica olej ********** Čokoládová poleva: 130 g čokolády na varenie, 65 g masla, 1 polievková lyžica olej ********** Na poliate: karamelový toping
POSTUP PŘÍPRAVY
Plech s rozmermi 33x40 cm.
 |
Žĺtka vymiešame s cukrom do peny. Postupne pomaly pridávame vodu a šľaháme do hustej peny. Neskôr pomaly pri najnižšom rýchlostnom stupni primiešavame múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a pomaly ho zamiešame do kakaového cesta. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, rozotrieme až ku okrajom a pečieme v rúre vyhriatej na 190 stupňov asi 10 minút. |
 |
Upečené a vychladnuté cesto prekrojíme po na dve rovnaké časti. |
 |
Šľahačku vymiešame skoro do tuha. Pridáme roztopený med a želatínový stužovač pripravený podľa návodu. Šľahačkovú náplň rozdelíme na dve časti a z každej si odoberieme lyžicu náplne, ktorú si odložíme na zarovnávanie okrajov. |
 |
Prvý plát cesta môžeme trochu poliať karamelovým topingom (keď chcete mať koláč trošku sladší). Necháme trochu vsiaknuť a natrieme prvú polovicu šľahačkovej náplne. Vložíme do chladničky a necháme tuhnúť aspoň pol hodiny. Druhý plát cesta tiež polejeme topingom a potrieme druhou polovicou šľahačkovej náplne. Tento druhý plát však do chladničky nevkladáme. |
 |
Kým prvá polovica cesta so šľahačkou chladne pripravíme si čokoládovú plnku. Nad parou rozpustíme maslo. Do rozpusteného masla pridáme na kocky nalámanú čokoládu a občasne miešame, kým sa čokoláda nespojí s maslom. Potom ešte pridáme vodu a olej. Chvíľku ešte povaríme a premiešame. Odstavíme z ohňa a necháme trochu vychladnúť. |
 |
Po pol hodine vyberieme prvý plát cesta so šľahačkou z chladničky. Na šľahačkovú náplň rovnomerne rozotrieme pripravenú mierne vychladnutú čokoládovú plnku. Čokoládovú plnku pomaly rozotierame až ku okrajom. Znovu vložíme do chladničky na pol hodinu stuhnúť. |
 |
Po pol hodine vyberiem z chladničky. Zoberieme druhý plát cesta natretí šľahačkovou náplňou, ten čo doteraz nebol v chladničke, a prevrátime ho tak aby sa šľahačková strana spojila s čokoládovou plnkou. Popritláčame a odobratou šľahačkovou náplňou zarovnáme okraje. Na vrch koláča položíme závažie a dáme znovu do chladničky aspoň na pol hodinu. |
 |
Kým koláč chladne pripravíme si čokoládovú polevu. Nad parou rozpustíme maslo. Do rozpusteného masla pridáme na kocky nalámanú čokoládu a lyžicu oleja. Občasne miešame, kým sa čokoláda nespojí s maslom. |
 |
Vychladnutý koláč vyberieme z chladničky, odťažíme a prevrátime ho. Plát cesta čo bol hore, pôjde dole. Nový vrchný plát cesta potrieme pripravenou čokoládou polevou. Necháme stuhnúť a horúcim nožom krájame na rezy (cca 3x5cm). |