
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto: 3 vajcia, 60 g masla, 60 g práškového cukru, 1 lyžica kakaa, 1,5 dcl oleja, 100 g rozpustenej čokolády na varenie, 75 g polohrubej múky, 20-30 g mandlí (sekaných či mletých), 1 lyžička citrónovej šťavy, 1 kypriaci prášok do pečiva Plnka: 2 vajcia, 60 g práškového cukru, 350 ml mlieka alebo smotany na šľahanie + 200 ml mlieka, 1 balíček krémového prášku Zlatý klas, 100 g rozpustenej bielej alebo podľa chuti plnenej čokolády, 60 g masla, 1 balíček vanilínového cukru, 1 prášková šľahačka, 10 g želatíny K tomu: džem na potretie, čokoládová poleva, mandle
POSTUP PŘÍPRAVY
Žĺtky, maslo a práškový cukor spolu vymiešame. Pridáme kakao, vychladnutú čokoládu, polohrubú múku, mandle, citrónovú šťavu, kypriaci prášok, olej a nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov. Spolu premiešame a cesto dáme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie alebo vymastenej a vysypanej múkou. Pečeieme pri teplote 170°C približne 40-50 minút.
Upečený korpus vyberieme, môžme pokvapkať rumom a necháme vychladnúť. Po vychladnutí potrieme džemom.
Pripravíme krém: Nad parou vyšľaháme celé vajcia a 30 g práškového cukru. Odstavíme a za občasného premiešania pri izbovej teplote necháme vychladnúť. V smotane na šľahanie alebo v mlieku rozmiešame Zlatý klas spolu s vanilkovým cukrom a uvaríme kašu. Maslo vyšľaháme so zvyšným práškovým cukrom. Po častiach pridávame vychladnutý Zlatý klas a vyšľaháme. Vmiešame rozpustenú bielu čokoládu, vychladnuté vyšľahané vajcia a vyšľahanú šľahačku. Nakoniec vlejeme rozpustenú želatínu. Túto masu necháme odstáť v chladničke 1-2 hod. za občasného premiešania. Keď bude plnka dostatočne tuhá natrieme ňou korpus, vrch aj boky. Necháme vychladiť a nakoniec polejeme rozpustenou čokoládou a posypeme sekanými mandľami.
Guten Appetit! :)