Baklažán

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Baklažán - podľa potreby (ja som použila 1 - pre 2 osoby), 2 cibule, cherry paradajky, syr, olivový olej, cesnak, petržlenová vňať
POSTUP PŘÍPRAVY
Baklažán si ošúpeme, nakrájame na kolieska. Najprv ich treba posoliť z obidvoch strán a nechať cca. 10 minút odstáť, aby vypotili horkosť. Potom ich umyjeme studenou vodou. Namočíme ich do pripraveného olivového oleja do ktorej dáme cesnak a petržlenovú vňať a dáme na plech. Je to výborné a ľahké jedlo. Môžte konzumovať s chlebom. My to máme radi s tarhoňou.
 |
Baklažán osolíme z obidvoch strán a necháme stáť cca. 10-15 munút |
 |
Necháme vypotiť horkosť |
 |
Zmiešame si olivový olej, cesnak a petržlenovú vňať. Môžme použiť aj provensálske bylinky, alebo bazalku, podľa chuti... |
 |
Baklažán opláchneme pod vodou a namočíme z obidvoch strán do pripraveného oleja. |
 |
Dáme na plech a pridáme cibuľu a paradajku |
 |
Dáme piecť do rúry na 180° na cca-20 minút. Na koniec ešte pridáme syr nech sa roztopí a vyberieme z rúry. |