Domáca paštika s brusnicami

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
300 g kuracích pečienok, 150 g masla, 1 strúčik cesnaku, 150 g oravskej slaninky, soľ, mčk, 1 cibuľa, 50 g sušených brusníc, 0,5 lyžičky sušenej šalvie, troška bieleho vína, trochu brusnicového kompótu alebo džemu, trocha (1 lyžica) oleja
POSTUP PŘÍPRAVY
Recept z relácie Prostreno.
 |
Brusnice si namočíme do bieleho vína. |
 |
Cibuľu si pokrájame na drobno. Na pokrájanej oravskej slaninke ju orestujeme. |
 |
Pridáme na drobno nakrájaný strúčik cesnaku. Zmes necháme vychladnúť. |
 |
Maslo si rozdelíme na dve časti. Jednu časť dáme roztopiť spolu so šalviou. |
 |
Druhú polku masla roztopíme samostatne a obe polky necháme vychladnúť. |
 |
Pečienky umyjeme, očistíme, pokrájame a na troche oleja orestujeme, necháme vychladnúť. |
 |
Vychladnuté pečienky rozmixujeme do hladka spolu s upčenou cibuľkou a slaninkou |
 |
Pridáme šalviové maslo a zapracujeme mixérom. |
 |
Pridáme druhú polku roztopeného masla a opäť zapracujeme mixérom. |
 |
Pridáme brusnice a môžeme pridať jednu lyžicu vína, v ktorom boli namočené. Mixérom zapracujeme, ale už len krátko, aby nám v paštike ostali kúsky brusníc. |
 |
Paštiku dáme do misiek. |
 |
Vrch paštiky potrieme brusnicovám džemom/kompótom. |
 |
Misky zabalíme do alobalu a dáme do chladničky aspoň na 12 hodín. |
 |
Na chlebíku. |