Domáca paštika s brusnicami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

300 g kuracích pečienok, 150 g masla, 1 strúčik cesnaku, 150 g oravskej slaninky, soľ, mčk, 1 cibuľa, 50 g sušených brusníc, 0,5 lyžičky sušenej šalvie, troška bieleho vína, trochu brusnicového kompótu alebo džemu, trocha (1 lyžica) oleja

POSTUP PŘÍPRAVY

Recept z relácie Prostreno.

Brusnice si namočíme do bieleho vína.
Cibuľu si pokrájame na drobno. Na pokrájanej oravskej slaninke ju orestujeme.
Pridáme na drobno nakrájaný strúčik cesnaku. Zmes necháme vychladnúť.
Maslo si rozdelíme na dve časti. Jednu časť dáme roztopiť spolu so šalviou.
Druhú polku masla roztopíme samostatne a obe polky necháme vychladnúť.
Pečienky umyjeme, očistíme, pokrájame a na troche oleja orestujeme, necháme vychladnúť.
Vychladnuté pečienky rozmixujeme do hladka spolu s upčenou cibuľkou a slaninkou
Pridáme šalviové maslo a zapracujeme mixérom.
Pridáme druhú polku roztopeného masla a opäť zapracujeme mixérom.
Pridáme brusnice a môžeme pridať jednu lyžicu vína, v ktorom boli namočené. Mixérom zapracujeme, ale už len krátko, aby nám v paštike ostali kúsky brusníc.
Paštiku dáme do misiek.
Vrch paštiky potrieme brusnicovám džemom/kompótom.
Misky zabalíme do alobalu a dáme do chladničky aspoň na 12 hodín.
Na chlebíku.