Domáca paštika s brusnicami
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
300 g kuracích pečienok, 150 g masla, 1 strúčik cesnaku, 150 g oravskej slaninky, soľ, mčk, 1 cibuľa, 50 g sušených brusníc, 0,5 lyžičky sušenej šalvie, troška bieleho vína, trochu brusnicového kompótu alebo džemu, trocha (1 lyžica) oleja
POSTUP PŘÍPRAVY
Recept z relácie Prostreno.
|
Brusnice si namočíme do bieleho vína. |
|
Cibuľu si pokrájame na drobno. Na pokrájanej oravskej slaninke ju orestujeme. |
|
Pridáme na drobno nakrájaný strúčik cesnaku. Zmes necháme vychladnúť. |
|
Maslo si rozdelíme na dve časti. Jednu časť dáme roztopiť spolu so šalviou. |
|
Druhú polku masla roztopíme samostatne a obe polky necháme vychladnúť. |
|
Pečienky umyjeme, očistíme, pokrájame a na troche oleja orestujeme, necháme vychladnúť. |
|
Vychladnuté pečienky rozmixujeme do hladka spolu s upčenou cibuľkou a slaninkou |
|
Pridáme šalviové maslo a zapracujeme mixérom. |
|
Pridáme druhú polku roztopeného masla a opäť zapracujeme mixérom. |
|
Pridáme brusnice a môžeme pridať jednu lyžicu vína, v ktorom boli namočené. Mixérom zapracujeme, ale už len krátko, aby nám v paštike ostali kúsky brusníc. |
|
Paštiku dáme do misiek. |
|
Vrch paštiky potrieme brusnicovám džemom/kompótom. |
|
Misky zabalíme do alobalu a dáme do chladničky aspoň na 12 hodín. |
|
Na chlebíku. |