Krémeška Božka - rýchla a božská

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
300 g hladkej múky, 11 polievkových lyžíc vlažnej vody, trošku soli, 1 Cera. Plnka - v postupe ďalej
POSTUP PŘÍPRAVY
Cesto nie je žiadne lístkové, je veľmi rýchle ale pripomína lístkové. Recept mám zo zdrojov našich starých mám. U nás už iná krémeška nejde na odbyt.
 |
múku zmiešame so soľou, postrúhame tuk Cera a pridáme vlažnú vodu. Vypracujeme cesto a necháme zo 2 hod odležať v chlade. |
 |
rozdelíme na dve časti a medzitým si vymastíme plechy z opačnej strany. |
 |
vyvaľkáme, preložíme na plech a popicháme vidličkou, kraje môžeme zarovnať, len veľa neuberať, cesto sa po upečení trošku stiahne. |
 |
Plnka - 1 liter mlieka, 250 g kryštálového cukru, 2 vanilkové cukry, 3 žĺtka, 2 Zlaté klasy. Uvaríme a ešte horúce vylejeme na vychladnuté cesto. |
 |
keď krém vychladne, vyšľaháme 2 šľahačky. Mám osvedčené práškové Dr.Oetker, dobre drží tvar. Prikryjeme druhým upečeným plátom, pocukríme a hotovo. |
 |
len sa tak za ňou zapráši a zostanú oblízané prsty. |