Cestoviny po gazdovsky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400 g špagiet ***alebo Farfalle***, 4 veľké obdĺžničky syrokrému (alebo 2 syry v črievku), 2 veľké kyslé smotany, slanina, soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

Moji papkáči vymenili halušky za toto jedlo. Toto som robievala dcérke, keď ešte nemohla s nami papať halušky, samozrejme, jej som to robila bez slaniny. Výborné sú aj s cestovinou Farfalle.

na prípravu potrebujeme.... (ale najlepší je APETITO - je krémovejší)... z chladničky som ešte vybrala druhú smotanku a jeden kúsok syrokrému
uvaríme špagety (alebo Farfalle) v dobre osolenej vode do polomäkka. Zvyknem ich ešte v uzavretom sáčku zlomiť na polovicu. Ale nemusíte. Medzitým si do misy z jenského skla natrháme kúsky syrokrému, alebo vytlačíme syr v črievku...
uvarené špagety nepreplachujeme, scedíme, nenecháme odkvapkávať, šup s nimi rovno do misy na syrokrém, ešte vriace...
pridáme spraženú slaninu - ale nie všetku - tej spražíme viac, prilejem v polke spraženia ešte za poldeci oleja, poriadne premiešame so syrokrémom (inokedy to robím v hrnci, kde sa varili špagety, lepšie sa to tam premieša) - toto som chcela mať za "pekné"... Ak sa mi nepodarí občas roztopiť syrokrém, zohrejem to celé v mikrovlnke a potom to ide lepšie.
dochutíme ešte soľou, pridáme kyslú smotanu - 1 a 1/2 téglika, všetko spolu premiešame, ak treba, ešte prisolíme. Najlepšie je ich urobiť len toľko, koľko sa zje naraz, pretože špagety do seba vcucnú všetko a bolo by to už potom suché. Ak sa tak aj stane, mikrovlnka a kyslá smotanka to napraví.
Na tanieri ešte polejeme troškou kyslej smotany a slaninkou. Tak, ako k haluškám, výborné je acidofilné, alebo obyčajné mlieko. Dobrú chuť.