PERNÍKY



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

600g hladkej múky, 300g mletého cukru, 150g palmarínu, 3 vajcia, 2PL roztopeného medu, 1 a štvrť ČL sódy bikarbóny, 1/2 bal. perníkového korenia

POSTUP PŘÍPRAVY

Všetky suroviny spolu zmiesime na cesto, hneď vyvaľkáme na hrúbku asi 3mm (ako linecké pečivo), vykrajujeme formičkamy, poukladáme na jemne vymazaný plech alebo na papier na pečenie kto je ako zvyknutý. Pečieme pri teplote 250°C. POZOR pečú sa veľmi rýchlo tak treba dávať pozor aby sa nezpálili. Po upečení necháme vychladnúť, zlepujeme marmeládou alebo lekvárom podľa vlastnej chuti ale najlepšie sú z ríbezlovou marmeládou( marmeládou nešetriť ). Nakoniec namáčame do čokolády a zdobíme podľa vlastnej fantázie.