
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto: 5-6 vajec, 5 PL kryšt. cukru, 3 PL tmavého kakaa, 1/2 KL sódy bikarbóny Plnka: 1/2 litra mlieka, 5 PL PH múky, 1 vajce, 250 g masla, 1 vanilka, 5 PL prášk. cukru, 2 PL kakaa K tomu: čokoláda na varenie
POSTUP PŘÍPRAVY
Cesto: Bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh, postupne pridáme žĺtky a nakoniec sódu bikarbónu s kakaom, ktorú už len jemne vmiešame varechou. Pripravené cesto vylejeme na plech vyložený papierom a upečieme (190°C). Po upečení vyklopíme na vlhkú utierku a stočíme spolu s papierom.
Plnka: V mlieku rozmiešame vajce a múku a uvaríme z toho hustú kašu. Do vlažnej masy vmiešame maslo, vyšľaháme a rozdelíme na 2 časti. Do jednej dáme vanilku, a do druhej kakao a práškový cukor. Plát po vychladnutí rozbalíme a odstránime papier na pečenie. Natrieme naň najprv svetlú plnku a potom tmavú a zvinieme do rolády. Nechávam si trocha kakaovej plnky, ktorú potom natriem na povrch rolády. Natrieme jednou vrstvou čokolády, necháme chvíľu stuhnúť a potom ešte ťahavými pohybmi roládu pokvapkáme čokoládou. Vychladíme a degustujeme :)