Čokoládová torta

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
CESTO: 6 vajíčok, 250 g cukru, 1 dcl oleja, 1 dcl vody, 100 g čokolády na varenie, 250 g hladkej múky, prášok do pečiva PLNKA: 1 liter mlieka, 3 čokoládové pudingy, 150 g cukru, 200 g čokolády na varenie, 200 g masla POLEVA: 250 ml šľahačky, 250 g čokolády na varenie
POSTUP PŘÍPRAVY
Výborná torta na každú príležitosť :)
 |
Oddelíme si bielka od žĺtok, pričom bielka vymiešame do tuhého snehu a žĺtka si zmiešame s práškovým cukrom. |
 |
Následne si do žĺtkovej zmesi pridáme rozpustenú čokoládu (100 gramov), ktorú sme si uvarili a šľaháme. |
 |
Potom pridáme olej a šľaháme. |
 |
Potom pridáme vodu a šľaháme. |
 |
Následne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a jemne premiešame. |
 |
Napokon zľahka vmiešame vyšľahané bielka. |
 |
Vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy (moja mala priemer 28 cm). |
 |
Dáme piecť do rúry na 45-50 minút pri teplote 180°C. Priebežne samozrejme treba sledovať :) |
 |
Kým sa nám pečie korpus, tak si uvaríme puding klasickým spôsobom. Z litra mlieka si odoberieme časť mlieka (cca 2 dcl) a v ňom vymiešame tri pudingy. Zvyšok mlieka si dáme variť a pridáme práškový cukor. Keď nám mliečko začne vrieť, pridáme pudingovú zmes a ešte chvíľu miešame. Keď nám puding zhustne, odstavíme a necháme vychladnúť v hrnci. |
 |
A ideme na plnku. Vyšľaháme si maslo, ktoré má izbovú teplotu a pridáme rozpustenú a mierne vychladnutú čokoládu (200 gramov). Je dobré začať miešať rovno vo väčšej miske, pretože plnky bude na koniec veľa. |
 |
Vychladnutý puding si mierne prešľaháme a do čokoládového masla, ktoré sme si pripravili ho postupne pridávame. Tým nám vznikne skvelý krém. |
 |
Takto vzniknutý krém natierame na korpus, ktorý sme si predtým prekrojili na dve časti. Najprv natierame spodný plát (približne polovičkou plnky), prikryjeme vrchným korpusom, jemne pritisneme a zvyšok krému ponatierame na boky a vrch. Išlo to naozaj veľmi dobre. Vyhladíme a hotový necháme chvíľu vychladnúť. |
 |
Šľahačku a čokoládu dáme do hrnca a na miernom ohni počas intenzívneho miešania privedieme k varu. Hneď, ako začne bublať, odtiahneme z ohňa a necháme vychladnúť, aby bola čokoláda mierne vlažná. |
 |
Touto čokoládou ponatierame celú tortu. Ja si natieram najprv vrch a potom boky, no je to na každom, aký postup si zvolí :) Potom pekne vyhladíme, dáme stuhnúť a ozdobíme. Tuhnúť by to malo aspoň tie 2 hodinky, na krájanie a papanie to stačí. Ja som to robila ako prekvapenie, kým bol drahý v práci, takže som moc času na tuhnutie nemala. Ale na druhý deň bola už naozaj dokonalá :) |
 |
Výsledná torta vyzerá naozaj výborne a chutí skvelo. Dúfam, že som Vás inšpirovala a želám dobrú chuť! :) |