Čokoládová torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 6 vajíčok, 250 g cukru, 1 dcl oleja, 1 dcl vody, 100 g čokolády na varenie, 250 g hladkej múky, prášok do pečiva PLNKA: 1 liter mlieka, 3 čokoládové pudingy, 150 g cukru, 200 g čokolády na varenie, 200 g masla POLEVA: 250 ml šľahačky, 250 g čokolády na varenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Výborná torta na každú príležitosť :)

Oddelíme si bielka od žĺtok, pričom bielka vymiešame do tuhého snehu a žĺtka si zmiešame s práškovým cukrom.
Následne si do žĺtkovej zmesi pridáme rozpustenú čokoládu (100 gramov), ktorú sme si uvarili a šľaháme.
Potom pridáme olej a šľaháme.
Potom pridáme vodu a šľaháme.
Následne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a jemne premiešame.
Napokon zľahka vmiešame vyšľahané bielka.
Vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy (moja mala priemer 28 cm).
Dáme piecť do rúry na 45-50 minút pri teplote 180°C. Priebežne samozrejme treba sledovať :)
Kým sa nám pečie korpus, tak si uvaríme puding klasickým spôsobom. Z litra mlieka si odoberieme časť mlieka (cca 2 dcl) a v ňom vymiešame tri pudingy. Zvyšok mlieka si dáme variť a pridáme práškový cukor. Keď nám mliečko začne vrieť, pridáme pudingovú zmes a ešte chvíľu miešame. Keď nám puding zhustne, odstavíme a necháme vychladnúť v hrnci.
A ideme na plnku. Vyšľaháme si maslo, ktoré má izbovú teplotu a pridáme rozpustenú a mierne vychladnutú čokoládu (200 gramov). Je dobré začať miešať rovno vo väčšej miske, pretože plnky bude na koniec veľa.
Vychladnutý puding si mierne prešľaháme a do čokoládového masla, ktoré sme si pripravili ho postupne pridávame. Tým nám vznikne skvelý krém.
Takto vzniknutý krém natierame na korpus, ktorý sme si predtým prekrojili na dve časti. Najprv natierame spodný plát (približne polovičkou plnky), prikryjeme vrchným korpusom, jemne pritisneme a zvyšok krému ponatierame na boky a vrch. Išlo to naozaj veľmi dobre. Vyhladíme a hotový necháme chvíľu vychladnúť.
Šľahačku a čokoládu dáme do hrnca a na miernom ohni počas intenzívneho miešania privedieme k varu. Hneď, ako začne bublať, odtiahneme z ohňa a necháme vychladnúť, aby bola čokoláda mierne vlažná.
Touto čokoládou ponatierame celú tortu. Ja si natieram najprv vrch a potom boky, no je to na každom, aký postup si zvolí :) Potom pekne vyhladíme, dáme stuhnúť a ozdobíme. Tuhnúť by to malo aspoň tie 2 hodinky, na krájanie a papanie to stačí. Ja som to robila ako prekvapenie, kým bol drahý v práci, takže som moc času na tuhnutie nemala. Ale na druhý deň bola už naozaj dokonalá :)
Výsledná torta vyzerá naozaj výborne a chutí skvelo. Dúfam, že som Vás inšpirovala a želám dobrú chuť! :)