
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
300 g masla, 5 vajec, 285 g krupicového cukru, 150 g polohrubej múky, 100 mletých vlašských orechov ,1 balíček vanilkového pudingu/zlatého klasu, 500 ml mlieka, 60 g práškového cukru, 5-6 väčších jabĺk, 100 g čokoláda
POSTUP PŘÍPRAVY
Necháme roztopiť 90 g masla. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a žĺtky takisto so 175 g cukru. Po čiastkach pridáme múku, orechy, roztopené maslo a nakoniec opatrne vmiešame sneh. Cesto rozdelíme na 2 nízke, vymastené a múkou vysypané plechy. V rúre rozohriatej na 180°C z neho upečieme dva rovnaké pláty.
V mlieku uvaríme so zvyškom cukru puding a necháme ho vychladnúť. Dopenista vyšľaháme 200 g zmäknutého masla a 50g práškového cukru, potom po lyžiciach pridávame puding. Jablká očistíme, nastrúhame a s lyžicou masla a so zvyškom práškového cukru podusíme asi 3-5 minút. Na jeden z plátov natrieme najprv plnku, potom vychladnuté jablká a prikryjeme druhým plátom. Koláč ozdobíme polevou, príp. polovicami orechov. Necháme stuhnúť a nakrájame.