Vyprážaný syr trochu inak



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Dve balenia plátkového syru (výborný je SNACK CBA), plátky šunky (nemusí byť pravá šunka, ale ani šunková saláma), múka, vajíčka, strúhanka, olej.

POSTUP PŘÍPRAVY

Vyprážaný syr je super, ale bolo nám vždy po ňom ťažšie. Jeden môj experiment a odvtedy klasiku máme asi len dvakrát do roka. Dá sa jesť aj studený - na rozdiel od klasického nevyschne, je mäkkučký - a ak ostane, zvykneme si ho dať medzi chlebík - horčica - cibuľa. Skúste a posúďte sami...

Na plátok syra si položíme kúsok šunky - zložíme šunku tak, aby neprečnievala cez plátok
prikryjeme druhým plátkom, jemnulinko posypeme múkou, aby sa nám ďalšie porcie nezliepali dokopy.
Pripravíme si jednotlivé porcie - ak ich chcete mať vyššie, než syr-šunka-syr, zvoľte si 3 plátky syra a 2 plátky šunky.
obalíme v trojobale - pomáham si lyžicou - posypujem múkou, do rozšľahaného vajíčka a zasa si pomáham lyžicou posypať strúhanku, aj po obvode
pripravené porcie na vyprážanie. Tento syr sa mi ešte ani raz neroztiekol a obaľujem len raz.
Zemiačky si nakrájame na štvrťky a tie ešte prekrojím priečne. Uvarím asi len 5 minút a jemne scedím, nechám na spodku trošku vody.
Presypem polouvarené zemiačky do pekáča (foto ešte pred pečením), prekvapkám olejom, na spodku mám ešte vodu zo zemiakov, jemne posypem paprikou, osolím ešte, pridám korenie na pečené zemiaky a šup do rúry - zapečiem do červena. Teraz som ich varila trošku dlhšie, tak zemiačky nie sú také, aké som chcela. Ale chutili aj také.
Syr vypražíme na nie veľmi prudkom oleji, po vybratí dať na papierovú servítku.
Podávame so zemiakmi , zeleninou, tatárskou, či majonézovou omáčkou . Tú ochucujem ešte s: na jemnulinko nakrájanou cibuľkou a uhorkou, zriedim troškou mlieka. Tento syr je veľmi šťavnatý a šunka tomu dodá vynikajúcu chuť. Tak dobrú chuť!