
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Hmota panna cotta: 100 g kryštálového cukru 300 ml mlieka 1 vanilínový cukor (20g) 1 balíček želatíny 250 ml smotany na šľahanie Medové cesto: 200 g hladkej múky 2 lyžice medu 1/2 lyžičky sódy bikarbóny 50 g práškového cukru 1 lyžička škorice 30 g margarínu 1 vajce K tomu: karamel (cukor + smotana na šľahanie), mletá škorica, mandarínky a šľahačka na dozdobenie
POSTUP PŘÍPRAVY
Hmota panna cotta:
V mlieku rozrobíme želatínu a necháme 10 minút postáť. Spolu s kryštálovým a vanilínovým cukrom privedieme do varu. Necháme 10 minút ochladiť a vmiešame smotanu na šľahanie. Hmotu nalejeme do silikónových formičiek a necháme stuhnúť
Medové cesto:
Z uvedených surovín vypracujeme cesto, ktoré dáme na pol hodinu do chladničky (nie je to nutnosťou). Cesto vyvaľkáme na tenko a pomocou valčeka prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180°C do ružova. Po upečení plát ešte horúci zošuchneme z plechu a pomocou kruhovej formičky vykrojíme kolieska.
Škoricová panna cotta na medovej sušienke:
Vykrojené kolieska natrieme jemne vychladnutým karamelom a poukladáme stuhnutú smotanovú panna cottu. Ozdobíme šľahačkou, mesiačikmi mandarínok a posypeme škoricou, príp. čokoládou. Taktiež môžme použiť lístok mäty.