Vyprážané zemiaky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
500g zemiakov uvarených v šupke ( samozrejme,že keď som si zmyslela , že to uvarím, nemala som uvarené zemiaky, tak som ich klasicky uvarila vo vode ), hrubá múka, polohrubá múka, 1 vajce, soľ......................... Plnka: 1 menšia cibuľa, čerstvé šampiňóny, soľ, mleté čierne korenie, vajce................ Cestíčko: 2 vajcia, hladká múka, mlieko ( ja som dala miesto mlieka kefír a asi to bolo chutnejšie s ním), nastrúhaný syr
POSTUP PŘÍPRAVY
Najlepšie deň dopredu uvarené zemiaky v šupke očistíme a nastrúhame na jemno. V mojom prípade sa varili vo vode, kým chladli urobila som si plnku: očistenú pokrájanú cibuľu oresrujeme na oleji s pokrájanými šampiňónmi, posolíme pokoreníme a pridáme rozšľahané vajce, urobíme hudtú praženicu a necháme ju vychladnúť. Do vychladnutých zemiakov pridáme vajce obe múky a vypracujeme polotuhé cesto. Z cesta vytvarujeme rolku a nakrájame ju na rovnaké kúsky. Do stredu každého kúska dáme plnku, cesto pospájame do placky , obalíme v múke , cestíčku a vypražíme na oleji z oboch strán. Polejeme tatárkou, dresingom, alebo kečupom. Hodia sa k tomu aj rôzne zeleninové šaláty.
 |
šampiňónová praženica , do ktorej som pridala aj poseknú petržlenovú vňať |
 |
vo vode uvarené zemiaky |
 |
pridáme múky a vajce a vypracujeme cesto |
 |
rolka nasekaná na rovnaké kúsky, ja som si ich trošku rozcapkala na placičky a tak som dávala časť plnky |
 |
balenie |
 |
pripravené na obaľovanie v cestíčku a na vyprážanie |
 |
cestíčko |
 |
obalené a vyprážanie z jednej strany |
 |
z druhej strany |
 |
a koštujeme ( dúfam že tu ešte tento recept nie je , lebo som si to neoverovala a ak áno prepáčte) |