
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
10 kg bravčové pliecko-časť môže byť aj bôčik,22 dg soľ,4 dg mleté čierne korenie,4-5 dg dobrej červenej papriky,1-2 dg celá rasca,4-5 dg cesnaku,1 pl práškového cukru
POSTUP PŘÍPRAVY
Na fotke sú klobásy robené zo 40 kg mäsa,tak nech vás množstvo nemýli.
Mäso pomelieme na mlynčeku,mastné na jemnejšie,na chudšie dáme riečicu s väčšími dierkami.Pridáme všetky pochutiny,cesnak si postrúhame alebo pretlačíme cez lis.Poriadne premiešame,aby sa všetky suroviny spojili a plníme do tenkých bravčových čriev.Popárujeme klobásky,zavesíme na palice a odnesieme do udiarne.Cez noc sa tam odležia a ráno už udíme.
Vianočná kapustnica bude úplne iná ako s klobásou z obchodu.
Ak chcete štipľavejšie,stačí pridať časť štipľavej červenej papriky namiesto sladkej.
NECH VAM CHUTI
![]() |
kvalitná bravčovina,pomletá a ochutená |
![]() |
prvá točňa |
![]() |
naplnená bravčová panenka-po našom ryba |
![]() |
už sa vešajú na údenie |
![]() |
časť už na paliciach |
![]() |
na rebrine |