Jablkový krémeš



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 1 palmarín, 300g hl. múky, 200g pr. cukru, 1 biely jogurt, 2ČL octu, štipka soli, balík okrúhlych piškót. Puding : 1l mlieka, 3 zlaté klasy, 1 vanilkový cukor, 10PL kryšt. cukru, cca 1kg jablk

POSTUP PŘÍPRAVY

Keďže tento rok sa jabĺčok urodilo neúrekom, vrátila som sa k tomuto receptu, ktorý som kedysi veľmi často robievala a je skutočne mňamkový a najmä jednoduchý.
Nech sa páči postup.
Cesto vypracovať, dať na cca 2 hodiny do chladničky oddýchnuť.
Rozdeliť na dve časti, jednu časť vygúľať a dať na pripravený plech, naň poukladať okrúhle piškóty. Na piškóty navrstviť cca 2cm vrstvu postrúhaných jabĺk - nevytlačených, posypať 2PL cukru - ak sú jabĺčka sladké netreba a zaliať horúcim pudingom
Na horúci puding prenesieme druhý vyvaľkaný plát cesta, poprepichujeme vidličkou a v predhriatej rúre upečieme do ružova. Potom stačí iba pocukrovať alebo kto je maškrtnejší, poliať čokoládovou polevou. Dobrú chuť.