Spagettini s tekvicovou omáčkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Spagettini / Spagetti , 400g tekvice ( nastrúhanej ), 3-4 menšie červené papriky , 20g sezamových semiačok, 40g masla ( od oka ), 1 p.l.kari korenia,1 kocka zeleninového vývaru alebo 1 bazalková kocka do cestovín, 200ml smotany na šľahanie , 1 polovica citróna, soľ, čierne korenie, list z bazalky na ozdobu

POSTUP PŘÍPRAVY

Tekvicu umyjeme, očistíme a nastrúhame na prúžky. Papriky nakrájame na malé kúsky. Sezamové semienka opražíme na panvici bez tuku a vyberieme. Na panvici rozpustíme maslo a krátko na nom opražíme kari korenie a pokrájanú papriku.

Prilejeme zeleninový vývar a smotanu na šľahanie, necháme prejsť varom a pridáme postupne nastrúhanu tekvicu a varíme bez pokrievky, miešame. Ochutíme ju citrónovou šťavou, štipkou soli a okoreníme čiernym korením.

Spagettini / spagetti si uvaríme ,, al dente " vo vriacej osolenej vode a na uvarené vylejeme hotovú omáčku ( každý toľko ako má rád ). Na vrch omáčky posypeme oprážené semiačka a na vrch ako ozdoba list z bazalky. Pri konzumícii omáčky budete cítiť ako vám nakrájaná tekvica chrumká v ústa. Tak by to aj malo byť.

Odporúčam tento môj recept!, lepší ani v reštauráciach nie je :) . Dobrú chuť!

Hotový výsledok omáčky
Oprážene semiačka, ktoré sme posypali petržlenovým korením ( ak nemáme zo záhrady )