
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
dnes som mala chuť na rybku, ale žiadny z mojich receptov mi akosi nepadol do oka... tak som si urobila toto. inšpirovala som sa výbornými, ale aj nehorázne drahými mrazenými filetkami FINDUS, tak som si tipovala, aké asi prísady do nich dávajú, keď sú také chutné...
postup som ani nefotila, lebo som nevedela, ako to všetko dopadne :-D - ale mohla som...
POSTUP PŘÍPRAVY
akékoľvek filé, filetky, strúhanka - množstvo podľa množstva rýb, maslo, zelená vňať ( v mojom prípade pažítka ), jedna stredná cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, citrónová šťava, vegeta bez glutamátu, biele korenie, korenie, ktorým zvyknete koreniť rybky
najprv si urobíme strúhankovú posýpku: do strúhanky si dáme vegetu, biele korenie, nasekanú zelenú vňať a prelisovaný cesnak - všetko dobre rozmiešame.
do zapekacej misky si na dno naukladáme tenučké plátky masla ( alebo iná alternatíva - maslo si rozpustíme a polovicu z neho nalejeme na dno misy ). na to poukladáme na drobno nakrájanú cibuľu a nasypeme cca tretinu strúhankovej zmesi.
filetky umyjeme, nasolíme a nakoreníme podľa vlastného gusta a poukladáme do zapekacej misy. postriekame ich citrónovou šťavou a vysypeme na ne zvyšok strúhanky.
na vrch ešte pukladáme plátky masla ( alebo vylejeme zvyšok toho rozpusteného - tak som to robila dnes ja a bolo to eňo ňuňo :-) ).
prikryjeme alobalom a pečieme cca 25-30 minút, podľa potreby podlievame vodou. potom odkryjeme a zapekáme do zlatista.
ako prílohu si napr. my dnes dáme zeleninový šalátik a zemiaky.
dobrú chuť :-))))))