Trojfarebné rezy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 3 vajcia, 150 g práškového cukru, 7 lyžíc oleja, 8 lyžíc teplej vody, 15 g kakaa, 150 g polohrubej múky, 1 hrsť posekaných orechov, 1 čajová lyžička prášku do pečiva ********** Plnka: 3 žĺtka, 1 vanilkový cukor, 3 lyžice hladkej múky, 200 ml mlieka, 70 g práškového cukru, 140 g masla (70 g maslo + 70 g helia) ********** Poleva: 200 ml šľahačkovej smotany, strúhaná čokoláda

POSTUP PŘÍPRAVY

Plech s rozmermi 36x26 cm.

Žĺtka vymiešame s cukrom do peny. Postupne pridávame olej, vodu a múku zmiešanú s kakaom, orechmi a práškom do pečiva. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a pomaly ho zamiešame do kakaového cesta.
Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme v rúre vyhriatej na 190 stupňov asi 15 minút.
Z mlieka, múky, žĺtkov, práškového a vanilkového cukru uvaríme hustý krém. Kým krém vychladne, v druhej miske si vyšľaháme maslo s heliou. Postupne po lyžiciach pridávame vychladnutý krém.
Vychladnuté cestou potrieme tenkou vrstvou lekváru, napr. čučoriedkovým. Na lekvár natrieme vanilkovú plnku a dáme na chvíľu stuhnúť do chladničky.
Medzitým si v miske vyšľaháme 2 dcl šľahačky. Ja používam rastlinnú, pri ktorej nie je potrebné dodávať stužovač šľahačky.
Vyšľahanú šľahačku natrieme na vanilkovú plnku a na vrch postrúhame čokoládu. Necháme chvíľu stuhnúť v chladničke a krájame na rezy.