Fúkané orechové rožky.

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 20Dg hladká múka, 20 Dg pomleté orechy, 50 Dg prášk. cukor, 25 Dg Palmarin, 1/2 KL sóda bicarbona

Poleva: 10 Dg čok. na polevu /kolečká/, 5 Dg CERA

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup:
Z uvedených prísad vypracujeme vláčne cesto. Necháme oddýchnuť na doske toľko, čo si zapneme el. rúru na 220stupňov a pripravíme si formičky, podobné ako na medvedie dlapky, ale toto sú iba ROŽKY.
Z bochníka cesta zoberieme kúsok a natláčame do formičky ROŽOK tak, aby stredom bolo menej cesta lebo pri pečení sa nafúkne. Keď naplníme toľko formičiek, koľko treba na 1 plech, dáme do rúry piecť.
Pečieme krátko, nemôžu byť tmavé, lebo by spľasli. Tak radšej také stredne-béžové.
Počas pečenia napĺňame ďalšie formičky. Tie upečené vysypeme z horúceho plechu na dosku a opatrne, vyklepávame upečené rožky von a rýchlo plníme ďalšie, lebo v rúre sa nám pečú. POZOR! Aby neboli TMAVÉ!!!
Keď sú upečené všetky rožky, zarobíme si polevu: Nad parou roztopíme CERU a v nej rozpustíme čokoládu alebo čok. polevové kolečká a oba konce rožkov namáčame do čokolády. Necháme zaschnúť. Pracujeme opatrne, ROŽKY sú prázdne a krehké!!!!!
Dôležitá info: Cesto dávame do SUCHÝCH formičiek!!!!!!!!!!

Pri papaní sa rozpúšťajú v ústach, netreba ích kúsať!!!