Bezlepkový soda chlieb



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

300 g bezlepkovej múky, 130 g pohánkovej múky, 1 ČL sódy, 1 ČL soli, 40 g masla, 340 g uvarených a roztlačených zemiakov, alebo podmaslia/hustého jogurtu, 1 PL melasy, semiačka

POSTUP PŘÍPRAVY

Všetky prísady spolu zmiešame, dôkladne. Masa sa musí odliepať od bokov misy, ak sa Vám to nedarí, tak pridajte trochu múky. Chlieb uložíme na papierom vyložený plech a prstom urobíme kríž ako na obrázku. Necháme odstáť pol hodinku, pomúčime a dáme piecť. Pečieme pri 200C do zlata, takmer hodinu. Vďaka pohánkovej múke (podľa toho aký druh a od akého výrobcu používate) je chlieb tmavý. Môj bol veľmi tmavý, tak som nevedela kedy je hotový, počkala som dokiaľ sa nepraskal na povrchu. Je mäkučký dlho, vďaka zemiakom v ceste. Nám veľmi chutil. Konečne dobrý bezlepkový chlebík.