Černicové kocky s parížskou šľahačkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Piškóta: 5 vajec, 250 g cukru, 250 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 7 PL vody, 0,5 dcl oleja, kakao Krém: 300 g černíc, 1 mäkký tvaroh, 2 kyslé smotany, 1 vanilkový cukor, želatínový stužovač, cukor podľa chuti Parížska šľahačka: 33% smotana (4 dcl) a 250 g čokolády

POSTUP PŘÍPRAVY

Na upečenú piškótu natrieme krém, ktorí pripravíme zmiešaním kyslej smotany s vanilkovým cukrom, tvarohom a kryštálovým cukrom. Primiešame doň rozmačkané černice, želatínový stužovač. Necháme v chladničke stuhnúť. Potom na vrch natrieme parížsku šľahačku.
Parížska šľahačka: (deň vopred!) do smotany nalámeme čokoládu a nah ohňom miešame kým sa nerozpustí. Odstavíme a necháme v chladničke 24 hod.