
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Omáčka: 3 žĺtka, 3 malé lyž. b. vína, 180g masla (izbová teplota), soľ, biele korenie, petržlen list,
Doba prípravy: 20 min.
POSTUP PŘÍPRAVY
Žĺtka dáme do misky, pridáme b. víno a krátko nad parou vyšľaháme. Po troškách prišľahávame maslo. Dávame pozor na teplotu vodného kúpeľa, aby sa žĺtky nezrazili. Ak je para moc horúca, misku odstavíme a šľaháme ďalej. Vyšľahanú omáčku ochutíme soľou, bielym korením, petržlenom a prípadne okyslíme citr. šťavou.
U nás je to tak na jednu porciu, pretože manžel ju miluje.
Špargľu ošúpeme a uvaríme v osolenej a ocukrenej vode do zmäknutia.
![]() |
Omáčka by mala byť hladká, chutí výborne a keď do nej pridáme rôzne iné príchute, vytvoríme zaujímavé druhy francúzskych omáčiek. Dobrú chuť! |