Tekvicové rizoto so šalviou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg maslovej tekvice, 2 lyžice olivového oleja, šalvia, 1,5 l zeleninového horúceho vývaru, 50 g masla, soľ, mčk, 1 cibuľa nakrájaná nadrobno, 300 g ryže na rizoto, 150 ml bieleho vína, 50 g nastrúhaného parmezánu

POSTUP PŘÍPRAVY

Úžasné jedlo. Recept z časopisu Apetit.
Ja som robila polovičnú dávku. Celkový rozpis je pre 4 osoby.

Tekvicu očistíme, pokrájame na drobné kocky. Tekvicu osolíme, okoreníme mčk, pridáme šalviu a 2 lyžice olivového oleja. Na plech dáme papier na pečenie, rozložíme tekvicu a pečieme pri teplote 200 stupňov do mäkka.
Na polovičke masla opražíme cibulu do mäkka.
Pridáme ryžu a chvíľu opražíme.
Pridáme víno a necháme a necháme vyvariť za neustáleho miešania.
Pokračujeme klasickým spôsobom. Po vyvretí vínka prídáme za naberačku vývaru, zase necháme vyvrieť, opäť pridáme naberačku vývaru .....pokračujeme kým máme vývar a ryža je mäkka.
Uvarené rizoto.
Zamiešame zostávajúce maslo.
Upečenú tekvicu si rozdelíme na 1/3 ktorú odložíme bokom a zostávajúce 2/3 rozmixujeme a so syrom primiešame do rizota. Rizoto podávame s upečenou tekvicou, ktorú sme si odložili bokom.