Jahodová rozprávková torta, šťavnatá a výborná



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Vynikajuca a nenarocna torta, fakt ako z rozpravky! budete na nu potrebovat : CESTO- 3 vajcia 100 g praskoveho cukru 100 g polohrubej muky 3 PL kakaa 1/2 KL prasku do peciva 2 PL oleja JAHODOVE ZELE- 350-400g cerstvych jahod praskovy cukor podla chuti 2x jahodove zele (alebo Galaretka, alebo akakolvek zelatina s jahodovym sirupom) 150ml vody PLNKA: 500g jemneho tvarohu, 1x praskova slahacka, 170ml mlieka, praskovy cukor podla chuti

POSTUP PŘÍPRAVY

JAHODOVE ZELE:
1. Najprv si pripravime nadobu na zelatinovu zmes, ktoru vystelieme potravinarskou foliou (mala by byt rovnako velka alebo mensia ako tortova forma na korpus, ja som pouzila panvicu)
2. Pripravime si zele (mozeme aj den vopred), aby poriadne stuhlo. V mojom pripade som na miernom ohni rozpustila dve jahodove zelatiny v 150 ml vody, hned po rozpusteni som odstavila zo sporaka.
3. Ocistene jahody rozmixujeme s praskovym cukrom a vlejeme k pripravenej, mierne vychladenej zelatine.
4. Vylejeme do pripravenej nadoby a dame chladit.
KORPUS:
1. Cele vajcia vyslahame s cukrom aspon dve minuty, pridame olej. Muku poriadne premiesame s kakaom a PDP a pomaly prislahavame k vajciam.
2. Na dno tortovej formy si zvyknem vystrihnut papier na pecenie a boky trosku potriem olejom.
Pecieme pri 170 stupnoch ( cas neuvadzam, kazda rura je ina, treba urobit test sparadlom)
PLNKA:
1. slahacku slahame 5 minut v 170ml mleka a 2-3 PL praskoveho cukru,
2. primiesame tvaroh, pripadne este ocukrime.

Konecne upravy: na korpus nanesieme vrstvu plnky ( ja som ho este potrela jahodovym dzemom), na ktoru polozime stuhnute zele (z panvice obraciame ako palacinky) a natrieme druhu polovicu plnky, ozdobime, nechame vychladit a potom uz len rychlo degustujeme...

toto zele som pouzila
posledna vrstva plnky
cela torta, zostalo mi trochu jahod , tak som ich pouzila ako ozdobu
len sa tak zaprasilo