Skvelá kôprovka s hovädzím a domácou knedľou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Knedla: 500g polohr.múky, 3 dcl mlieka, 1 a 1/2 PL oliv.oleja, 4g sušeného droždia ( alebo 20g čerstvého), 2 KL soli,2 KL kryšt.cukru Omacka: 2-3 PL masla, 2PL hladkej muky, cca 300ml smotany na varenie, mlieko, cerstvy alebo mrazeny kopor, sol, mlete cierne korenie Maso: 500g hov. steakov, 1ks cibula, mleta rasca, sol, korenie, olej, trochu studenej vody

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso: Na oleji si spenime nadrobno nakrajanu cibulku a prudko oprazime steaky. Podlejeme studenou vodou, ochutime rascou a korenim a nechame dusit (dlho, dlho, dlho) kym nie je makke a potom osolime.
Knedla: vsetky prisady poriadne vymiesame, nechame vykysnut, rozdelime na bochnicky, nechame trosku podkysnut a robime ich 20 minut na pare. Pocas parenia neotvarame a po vybrati potrieme olivovym olejom a popichame sparadlom. Pouzivam iba tento recep na knedlu, pretoze je nadychana a chuti uzasne.
Omacka: V hrnci si roztopime maslo a pridame hladku muku. Odtiahneme z plamena a vlejeme smotanu. Poriadne vymiesame a nechame prevriet, obcasne miesame, aby sme sa zbavili hrudiek. Kto ma rad hustu omacku nemusi pridavat mlieko, ale my mame radi taku riedku, preto pridavam mlieko (asi deci), znovu nechame prevriet a odstavime. Pridame posekany kopor a dochutime solou a korenim. Dobru chut!!