Kukuričné placky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 vrecko kukuričnej krupice * soľ * voda * mleté biele korenie * 3 vajíčka * strúhanka * olivový olej
POSTUP PŘÍPRAVY
Prvýkrát som robila kukuričné placky, môj manžel síce nadšený moc nebol - ale zato ja áno! Jedná sa o výborné ľahké zdravé jedlo, ktoré chutí aj studené aj teplé, so zeleninou, ako príloha k mäsu. Dokonca ho chválili obe sestry - a to je už čo povedať :-)))
 |
1. Použila som túto kukuričnú krupicu. |
 |
2. Krupicu zalejte na niekoľko hodín vodou, aby krupica dobre nabotnala, bola mäkučká a dobre sa s ňou pracovalo. |
 |
3. NIekoľko hodín ju nechajte odpočívať. |
 |
4. Potom prebytočnú vodu zlejte, pridajte trocha soli, |
 |
5. vajíčka, |
 |
6. strúhanky na zahustenie, aby sa Vám dali aspoň trocha formovať placky, |
 |
7. a sušených byliniek - ak máte, použite čerstvé, placky budú aromatickejšie. POužila som sušenú zelerovú a petržlenovú vňať. Dobre premiešajte a poďho na panvicu. |
 |
8. Veľkou lyžicou klaďte placky do rozpáleného olivového oleja a z oboch strán rýchlo vysmažte. |
 |
9. Placky sú na fotke tie, ktoré nie sú mäso :-))))) Výborne chutili s kari dressingom (kyslá nízkotučná smotana + soľ + kari korenie + trocha dijonskej horčice) a manželovi samozrejme s kuracími prsami na prírodný spôsob. Majte sa, dievčence. |