Pizza - bez mlieka a vajca



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Viem, že každá z nás robí doma pizzu, ale pre mňa začala byť extrémne zaujímavá až nedávno, keď som zistila, že do cesta nemusím dať ani vajce ani mlieko, pretože som na obe alergická...Takže teraz ju mávame ooooveľa častejšie:)))CESTO: kvások, teplá voda, ČL cukru, 1-2ČL soli, 1dcl oleja a múka (700g)PLNKA: čo chladnička dá, prípadne peňaženka popustí...

POSTUP PŘÍPRAVY

Príprava cesta trvá max desať minút...zohrejeme vodu, pridáme cukor a kvások, necháme chvíľočku, kým začne pučať. Potom pridáme ostatné ingrediencie, zamiešame a rovno môžeme vaľkať. Ostatné v obrázkovom postupe.

Vymiesime cesto z ingrediencií vyššie uvedených.
Rozdelíme na štyri kusy.
Rozvaľkáme a naložíme kečup (prípadne ochutený pizza korením alebo čím len chcete).
Doložíme "mäsko":)
A hríbiky.
A syr.
A zatvoríme:)
Postup opakujeme štyrikrát, pretože máme štyri bochníky...potom naložíme na vymastený plech. V prípade, ak je cesto veľmi múkové, môžeme ho metličkou očistiť a ak vám to nedá, môžete potrieť olejom. Ja som nedala nič.
Pizza sa má ževraj piecť krátko a "zhurta", tak si nastavte aspoň 220˚C a upečte.
A môže sa jesť. DOBRÚ CHUŤ!!!
...alebo urobíme cesto normálne na plech...:)