Kura zapečené s hermelínom a brusnicami

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

- 4 kuracie prsia - 2 hermelíny - 250 ml smotany na šľahanie - 1 lyžička sušeného tymiánu - 8 lyžičiek brusnicovej zaváraniny - granulovaný cesnak - korenie - soľ - olivový olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Povrch mäsa narežeme niekoľkými plytkými zárezmi (neklepeme), votrieme soľ, korenie, granulovaný cesnak a olivový olej. Sprudka opečieme na suchej rozpálenej panvici a aj s výpekom preložíme do zapekacej misky. Polovicu jedného hermelínu dáme stranou, ostatné nakrájame na drobné kocky a spojíme so smotanou a tymiánom. Nalejeme na mäso a pečieme v rúre vyhriatej na cca 230 °C asi tridsať minút, alebo až syr začne bublať. Potom na každú porciu dáme plátky zvyšného hermelínu a dva kopčeky brusníc a zapekáme ďalších desať minút.