Slaný pórový koláč s tvarohom

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 lístkové cesto * 2 mladučké póry * 2 vajcia – z toho 1 rozšľahané na potretie * soľ * mleté biele korenie * mleté čierne korenie * mäkký nízkotučný tvaroh * 3-4 zemiaky varené v šupke * sézamové alebo ľanové semienka * ak máte radi, pridajte trocha šampiňónov a údené mäso al. jemnú klobásu *
POSTUP PŘÍPRAVY
Výborný koláč z póru, ktorý chutí aj studený.
 |
1. Na plech vystrihnite papier na pečenie, |
 |
2. pór nakrájajte na drobné kúsky, lístkové cesto vyvaľkajte na tenko, |
 |
3. a preložte ho na plech. Do stredu poukladajte v šupke uvarené zemiaky nakrájané na plátky, osoľte a obielokoreňte. Ak Vám zvýšilo trocha cesta, odložte ho na vrch bochníka. |
 |
4. do póru dajte jedno vajíčko, premiešajte, ak chcete, mierne osoľte, |
 |
5. pridajte nízkotučný tvaroh, dobre premiešajte a navrstvite na zemiaky. |
 |
6. ... asi takto nekako ... |
 |
7. Ak máte radi, pridajte na tvarohovú plnku pár šampiňónov, údené mäso, nakrájanú šunku, klobásu.. niečo aj pre mäsožravcov Potom okraje cesta potrite rozšľahaným vajíčkom, aby dobre zlepili cesto do seba a aby sa pri pečení neroztiahlo, |
 |
8. a urobte z cesta bochníček. Všetky strany opatrne natiahnite do stredu plnky, |
 |
9. Zvyšok cesta ucapkajte na koláč, celý koláč potrite rozšľahaným žĺtkom, mierne osoľte, posypte sézamom alebo ľanom a dajte piecť. |
 |
10. Pečte prikrytý alobalom pri teplote 180 stupňov, pred dopečením odokryte alobal, nechajte zapiecť do zlata aaaa hotovo! |
 |
11. Krájajte ako chcete :-)) |