Vynikajuce slivkovo-orieskove muffiny (mafiny)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

100g jemnych ovsenych vlociek, 275g cmaru (mozete nahradit smotanou tu som pouzila aj ja, mliekom alebo tiez jogurtom), 150g pol. muky, 50g nasekanych lieskovych orieskov (ja som pouzila mandle ale urcite mozete vyskusat aj s vlaskymi orechmi...), 1caj. lyzicku skorice, 2 a pol caj. lyzicky prasku do peciva, 1/2 caj, lyzicky sody bicarbony, 1 vajce, 130g medu (mozete nahradit cukrom), 80ml oleja, slivkovy lekvar alebo aj odkostkovane slivky z kompotu ;)
* na posypku: 2 lyzice kryst. cukru, 1/2 caj. lyzicku skorice, 3 lyzice orieskov (ake ste pouzili do cesta)

POSTUP PŘÍPRAVY

Pripravime si 3 misky. Do jednej si dame vlocky s cmarom resp. mliekom a nechame odstat aby vlocky nasiakli. Do druhej misy si dame vsetky ostatne sypke igrediencie: muku, oriesky, skoricu, prasok do peciva, sodu bicarbonu a premiesame. Do dalsej misky si rozbijeme vajicko a vymiesame ho s medom a olejom. Potom pridame nasiaknute vlocky a nakoniec prisypeme sypke igrediencie...
V misticke si zmiesame posypku - cukor, skoricu a nasekane oriesky.
Dalej vid. obrazkovy postup ;)

Ked mame pripravene cesto, mozeme si pripravit muffinkovu formu, ktoru bud vymastime alebo vystelieme kosickami. Medzicasom si zapneme aj ruru, ktoru vyhrejeme na 180°C.
Do kosickov resp. formiciek si dame do tretiny cesto.
Do kazdeho dame trocha lekvaru.
Prikrijeme cestom do dvoch tretin formiciek.
Nakoniec posypeme orieskovo-skoricovou posypkou.
Pecieme v trube pri 180°C asi 20-25 minut. Nechame trocha vychladnut. a podavame teple. Samozrejme aj vychladnute su chutne ;)