Demikát - bryndzová polievka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250 g bryndze - môže byť aj viac 1 väčšia cibuľa 1/4 masla alebo lyžica sadla...ja uprednostňujem sadlo 4-5 ks väčších zemiakov 1 čaj. lyžička sladkej papriky pažítka

POSTUP PŘÍPRAVY

Cibuľu nakrájame, udusíme na tuku do sklovita. Pridáme červenú papriku, premiešame.Pozor iba chvíľu, aby nám paprika nezhorkla. Potom pridáme rozmrvenú bryndzu, na kocky nakrájané zemiaky a premiešame. Zalejeme horúcou vodou -1- 1,5 l. Varíme, až kým zemiaky nezmäknú. Počas varenia viac krát premiešame.Ochutíme troškou soli a čiernym korením. Keď sú zemiaky mäkké,polievku odstavíme a rozmixujeme.
Odporúčam si potom spraviť do polievky halušky alebo mrveničku - cestovinu.