
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
*1 pór *balíček mrazenej (čerstvej) zeleninky *2 párky (viedenské....) *2 lyžice kečupu *1 sklíčko leča *koreniny podľa chuti *kari *olej alebo masť * 2 hrnčeky ryže * tvrdý syr
POSTUP PŘÍPRAVY
Aj keď rizoto je z ryže, predsa sa píše s "i ". Toto vždy deti pri písaní pletie. Žiakom som stále hovorila: " Keď je ryža neuvarená - je tvrdá - tak " y ". A keď sa už poriadne povarí a je z nej rizoto - je mäkká - tak "i ".
Nám sa to dúfam nepopletie a rizoto z ryže sa podarí.
![]() |
pripravíme si potrebné suroviny....ja som si narobila do zásoby mrazené vrecká s predvarenou zeleninkou |
![]() |
Pripravíme si omáčku. Do oleja si dáme pórik a trošku porestujeme. Pridáme na kolieska nakrájené párky, koreniny a dve lyžice kečupu. Trošku porestujeme a šupneme mrazenú zeleninku. Prikryjeme a necháme rozpustiť zeleninku. Keď to buble, vylejeme tam malé sklíčko leča. (najlepšie je domáce). Necháme prejsť varom....aby bolo všetko dobre mäkké. A hotovo! |
![]() |
Na tuku si porestujeme suchú ryžu. |
![]() |
Pridáme soľ a kari (tak 2 kávové lyžičky) |
![]() |
podlejeme vodičkou, raz premiešame, prikryjeme a 20 minút varíme |
![]() |
keď je ryža mäkká, odkryjeme .... |
![]() |
zmiešame s omáčkou.... |
![]() |
.... posypeme syrom a šup k stolu |