Záhradnícke kari rizoto



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

*1 pór *balíček mrazenej (čerstvej) zeleninky *2 párky (viedenské....) *2 lyžice kečupu *1 sklíčko leča *koreniny podľa chuti *kari *olej alebo masť * 2 hrnčeky ryže * tvrdý syr

POSTUP PŘÍPRAVY

Aj keď rizoto je z ryže, predsa sa píše s "i ". Toto vždy deti pri písaní pletie. Žiakom som stále hovorila: " Keď je ryža neuvarená - je tvrdá - tak " y ". A keď sa už poriadne povarí a je z nej rizoto - je mäkká - tak "i ".
Nám sa to dúfam nepopletie a rizoto z ryže sa podarí.

pripravíme si potrebné suroviny....ja som si narobila do zásoby mrazené vrecká s predvarenou zeleninkou
Pripravíme si omáčku. Do oleja si dáme pórik a trošku porestujeme. Pridáme na kolieska nakrájené párky, koreniny a dve lyžice kečupu. Trošku porestujeme a šupneme mrazenú zeleninku. Prikryjeme a necháme rozpustiť zeleninku. Keď to buble, vylejeme tam malé sklíčko leča. (najlepšie je domáce). Necháme prejsť varom....aby bolo všetko dobre mäkké.
A hotovo!
Na tuku si porestujeme suchú ryžu.
Pridáme soľ a kari (tak 2 kávové lyžičky)
podlejeme vodičkou, raz premiešame, prikryjeme a 20 minút varíme
keď je ryža mäkká, odkryjeme ....
zmiešame s omáčkou....
.... posypeme syrom a šup k stolu