Panenka v slaninke so šampiňónovou omáčkou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1ks bravčovej panenky, 150g slaninky pokrájanej na tenké plátky, soľ, mleté čierne korenie, 500g čerstvých šampiňónov, 250ml smotany na šľahanie, 1 cibuľa, olej,
POSTUP PŘÍPRAVY
Panenku prekrojíme na dva až tri kusy. Osolíme, posypeme korením a prudko opražíme na rozpálenom oleji. Necháme mierne vychladnúť a obalíme v slaninke. Uložíme na pekáč, mierne podlejeme olejom prikryjeme a dáme zapiecť.Pečieme asi hodinu. 10-15 minút pred dopečením odokryjeme a necháme slaninku na panenke mierne opiecť.
PRÍPRAVA šampiňónovej omáčky:
Na oleji opražíme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané šampiňóny a necháme 20 minút prikryté dusiť. Do mäkkých šampiňónov pridáme šľahačkovú smotanu a necháme chvíľu vrieť.
Upečenú panenku prekrojíme a polejeme omáčkou.
 |
Mäsko opečieme |
 |
Obalíme v slaninke,šunke,proscute,alebo čo dom dá,) |
 |
Dáme piecť |
 |
Pripravíme omáčku-speníme cibuľku |
 |
Nakrájame šampiňóny |
 |
Opečieme,podusíme |
 |
Prilejeme smotanu |
 |
A podávame |