Brulee

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
vanilkový struk, 250ml šľahačkovej smotany, 3 vajíčka, cukor, orechy, 10g masla
POSTUP PŘÍPRAVY
Chutí, ako dezert z luxusnej reštiky:-) je dosť sladký, takže kľudne môžete použiť menej cukru...
 |
Struk vyškrabať a povariť vnútro, ale aj struk v smotane. (struk potom vybrať von) |
 |
Žĺtka a 50 g cukru vyšľahať do peny, pridáme k nim ešte teplú šľahačku a vymiešame. |
 |
Prelejeme do misky a vložíme do hrnca s vriacou vodou. Premiešavame, kým nevznikne krém. Krém potom necháme pri izbovej teplote vychladnúť, ale sem tam premiešame, aby nevznikla žiadna kožka. |
 |
Nasekáme orechy |
 |
V krnci skaramelizujeme 30g cukru a pridáme orechy a 10g masla. |
 |
Trúbu vyhrejeme na 150 stupňov a formičky ktoré ideme plniť vymastíme maslom a vysypeme cukrom. |
 |
Bielka vyšľaháme s cukrom do pevnej peny a naplníme ňou formičky. Tie vložíme do hrnca, kde je na dne trocha vrelej vody a pečieme vo vodnom kúpeli tak 25-30 minút. Potom vytiahneme a necháme vychladnúť. |
 |
Po vychladnutí vyklopíme, ozdobíme karamelovými orechmi a podlejeme vanilkovým krémom. |