Umelý krémeš



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto:250g masla,250g hladkej múky špeciál,1 žĺtok,1 polievková lyžica mletého cukru,štipka soli,10 polievkových lyžíc studenej vody,Krém:1 l mlieka,200g kryštálového cukru,3 zlaté klasy,2 vanilínové cukre,5 vajec.

POSTUP PŘÍPRAVY

Všetky suroviny na cesto zmiešame a vypracujeme. Necháme 2 hodiny v chlade (najlepšie celú noc - lepšie vyvaľkáte), rozdelíme na 2 časti, rozvaľkáme na tenko. Dáme na vymastený múkou vysypaný plech a popicháme vidličkou. Pečieme 10 minút pri 180 stupňoch.
Krém:
Z bielkov a kryštálového cukru vyšľaháme sneh. Z mlieka odoberieme malé množstvo a rozmiešame v ňom 3 zlaté klasy spolu s vanilkami a žĺtkami. Ostatné mlieko zohrejeme, do horúceho vlejeme pripravenú zmes a uvaríme tuhý krém. Do horúceho krému pridáme vyšľahané bielka s cukrom.Kým je krém teplý, vylejeme ho na upečené cesto a prikryjeme druhým.

Suroviny pre cesto.
Všetko spolu spracujeme.
Hotové cesto
Dáme do fólie a šup do chladničky.
Vyvaľkané cesto, treba popichať vidličkou, pretože by sa vytvorili bublinky a po upečení by popraskali. Pečieme 10 minút pri 180 stupňoch.
Takto to vyzerá po upečení.
Suroviny potrebné pre krém.
Cukor + bielka dáme vyšľahať.
Do horúceho mlieka nelejeme, zvyšné mlieko rozšľahané so zlatými klasmi, žĺtkami a vanilkami.
Uvarený krém (hustne dosť rýchlo, takže treba poriadne miešať, aby nevznikli hrčky)
Ešte do horúceho pridáme ušľahaný sneh.
Ešte teplý nalejeme na jeden plát upečeného cesta a potom prikryjeme druhým.
Necháme aspoň 2hodiny odstáť, aby cesto trošku zmäklo, posypeme práškovým cukrom a nakrájame. Dobrú chuť.