Kysnuté pomarančovo-kokosové muffiny-foto v postupe

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 450g hladkej múky, 1 PL sušeného droždia, 50ml vlažnej vody, 2 vajcia, 80g cukru, 1/2 šálky bieleho jogurtu (alebo kyslej smotany), 50g masla, 1ČL soli, 60g kokosovej múčky, 1PL pomarančovej kôry.\r\nPlnka: 30g kokosovej múčky, 60g cukru, 1/2 šálky bieleho jogurtu alebo kyslej smotany, 1/4 šálky pomarančovej šťavy, škoricový cukor, hrozienka (nemusia byť)

POSTUP PŘÍPRAVY

Tieto muffiny su oproti klasickym "ine" nielen svojou netradicnou chutou, vonou a vzhladom, ale aj stavnatostou! A krasne prevonaju byt ,)

Suroviny na cesto zmiesame a nechame 60 min. kysnut. Ja som na to pouzila domacu pekaren (Baška dakujem ,), ale samozrejme ze sa to da aj rukami ,)
takto vyzera vykysnute cesto
pripravime si plnku. Pomarancovu stavu zmiesame s jogurtom alebo smotanou, pridame cukor a kokosovu mucku.
cesto rozvalkame. Ja som pouzila pomocnika ,)
Na cesto vylejeme plnku a rozotrieme po celom ceste. Od kraja mozete nechat volny asi 1 cm. Ja som na plnku rozhodila este hrozienka, ale v original recepte neboli, takze je to na vas. Tie hrozienka dodali tomu stavnatost.
Cesto potom zrolujeme do rolady. Odporucam rolovat na pevno.
Roladu pokrajame na rovnake casti a vkladame do formy. Mne vyslo 14. Davala som ich do vymasteneho plechu na muffiny ale daju sa robit aj v silikonovych kosikoch.
Pred pecenim som posypala muffiny skoricovym cukrom. Ak vam zvysila plnka, kludne ju dajte navrch muffin.
takto vyzeraju v silikone, pripravene na pecenie
Pecieme vo vyhriatej rure na 180C asi 30 min. A je to hotove!