Jogurtové mračno



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Odpaľované cesto: 1dcl oleja, 200ml vody, 180g hladkej múky, 1kl soli, 6 vajec( keď sú veľké, stačí 5 vajec)....................
Plnka: 2 veľké biele jogurty (400ml), 200g nátierkové maslo ( z Billy bez príchutí), vanilkový cukor, práškový cukor, 1 balík plátkovej želatíny..................... slivkový lekvár

POSTUP PŘÍPRAVY

olej spoločne s vodou a troškou soli zohrievame v hrnci na slabom plameni, len čo voda zovrie vsypeme preosiatu múku, zamiešame a odstavíme z ohňa. Cesto stále miešame, aby sme dostali hladkú lesklú masu. Keď sa cesto odlepuje od hrnca , prestaneme miešať a necháme vyhladnúť. Medzitým si jemne rozšľaháme vajcia a po malých množstvách za stáleho miešania pridávame do vychladnutého cesta, ktoré by sa malo po primiešaní vajec pekne odlepovať od varešky

takto vyzerá cesto pred pridaním vajec, s vajcami som zabudla odfotiť
cesto rozdelíme na dve časti a natrieme každú na plech vyložený papierom na pečenie, vložíme do rúry a pečieme 10 minút na 200°C a 5 minút na 150°C a takto sa nám cesto v teplúčku zvlní
doružova upečené, pripravíme si plnku, ktorú som zase zabudla odfotiť, ale nie je to nič náročné: zmiešame jogurty s nátierkovým maslom, pridáme cukor, van. cukor a želatínu pripravenú podľa návodu na sáčku
jedno upečené cesto potrieme slivkovým lekvárom( ten by som odporúčala dobrý hustý domáci,alebo aj kúpny keď postojí dlhšie tak zhustne, lebo neviem aká chemická reakcia nastala v spojení s jogurtovou želatínou, ale ešte viac zredol a trochu mi pri krájaní vytekal) alebo možno tenšiu vrstvu
na lekvár vylejeme jogurtový želatínu , u mňa hraje hlavnú rolu zase môj špeciálne vyrobený rám na tekuté zákusky, vy si môžte pomôcť alobalom
prikryjeme druhým cestom a necháme stuhnúť( samozrejme nezabudneme odstrániť ten papier na ktorých sa obe cestá piekli)
zákusok nakrájame ozdobíme a podávame , je to taký osviežujúci kyselkavý zákusok