môj dnešný výmysel :) najlepší chlebík aký som kedy spravila a to ich už bolo naozaj dosť :)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

hladká múka-asi pol kila, vlažná voda-asi 4 dcl?možno trošku menej :), jedno čerstvé droždie, 1čl cukru, 1 1/2čl soli, voda a soľ na potieranie\r\na náš vééééľmi obľúbený sušený cesnak :)

POSTUP PŘÍPRAVY

do misky si nasypeme asi pol kila hladkej muky, prisypeme sol, suseny cesnak, spravime si kvasok z drozdia, cukru a trosky vlaznej vody, prilejeme do muky a dolejeme vodu, potrebujeme dosiahnut take nie moc tuhe cesticko, ked je riedke, pridame muku.ja pouzivam rucny mixer, ale v pohode sa da vymiesit rucne :) vyhrejeme si trubu na 50 stupnov a vypneme, vlozime cesto, ktore si dame do nejakej misky a nechame asi hodinku kysnut, vyberieme, malicko premiesime, ja som si ho skor tak prehadzovala :) a opat nechame asi 20-30 minut kysnut v tej trube, vyberieme, znova poprehadzujeme a dame si vyhriat trubu asi tak na 220 stupnov, ja som dala chlebik na plech, na ktory som dala papier na pecenie, trikrat som ho prerezala a potrela som vodou so solou, vlozime do truby...asi po 20-25 minutach znova potrieme slanou vodou a nechame piect kym nie je korka krasna hneda...asi 20 minut...vyberieme a potrieme slanou vodou :) nechame vychladnut a krajame a papame :)

este jedna
a tu je koncek, inak krajce su ovela vacsie :)