Rizotko s pórkom a šampiňónmi

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 stredne veľký pór, šampiňóny nakrájané na plátky ( ale môžu byť aj iné hríby ) , hrnček ryže ( ja som mala jasmínovú ), 1 zeleninový bujón, soľ, vegeta, cca polovička bambina, olivový olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Nakrájame pór a šampiňóny a dáme do panvice dusiť na olivový olej. Osolíme, pridáme zeleninový bujón a keď je zeleninka už skoro mäkká, pridáme hrnček ryže, ovegetíme, zamiešame a necháme pod pokrievkou dusiť. Občas pomiešame a kontrolujeme stav tekutiny v panvici - ryža nasaje dosť, tak podľa potreby aj prilejeme bujón, prípadne aj horúcu vodu. Keď je ryža mäkká, pridáme cca polovičku Bambina - rizoto chytí takú krémovejšiu konzistenciu. Kto má rád, môže posypať parmezánom. Premiešame, vypneme a papáme.
Je to rýchle a lacné jedlo - a robí sa v jednej panvici. Veľmi nám chutilo. Vzniklo z čistej improvizácie, keď bolo treba rýchlo niečo ukuchtiť zo surovín, ktoré boli v chladničke :-)