***REZY PUDINGOŠ***

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Milé maminky, nemaminky, verím, že teraz poteším nejednu z Vás a vašich ratolestí, ktoré milujú tak vynikajúci a preslávený "pudingoš" z MMB... tieto rezy sú unikátne... príprava maximálne jednoduchá... do 45minút od začatia je koláčik hotový.... nie je náročný, absolútne, s cestom sa výborne pracuje a zvládne aj tá, ktoré nemá s pečením koláčov žiadne skúsenosti....
POSTUP PŘÍPRAVY
....postup a ingrediencie opäť pri jednotlivých obrázkoch.....
 |
na cestíčko potrebujeme:
500g hladkej múky, 1salajka, 10dg práškového cukru, štipka soli -zmiešame sypké suroviny, pridáme 1vajce, 10dg masti, 200-210ml teplého mlieka.....
zo surovín vypracujeme vláčne cesto-výborne sa s ním pracuje.... a rozdelíme na 4 rovnaké diely... |
 |
cesto na doske vyvaľkáme a preložíme na opak plechu....plech nevymasťujeme... nevysýpame múkou... |
 |
... takto....na plechu ho môžete do okrajov dovaľkať... |
 |
....pláty pečieme doružova pri teplote 180-185stupňov-5-7minút.... |
 |
....kým odpekáme pláty, pripravíme si úplne jednoduchú ale chuťovo dokonalú plnku...
1liter mlieka, 5dg kakaa, 30dg kryštálového cukru zmiešame a dáme variť.... pripomína mi to z detstva môj obľúbený kakaový nápoj.... keď začne kakao vrieť vysypeme doň pomaly 6 kopcovytých lyžíc hrubej múky, ktorú máme pripravenú už v poháriku(miske).. no a toto varíme do úplného zhustnutia, kým plnka nepufká.... |
 |
...na každý plát natrieme časť plnky a prikryjeme ďalším plátom...ja plnku dávam na pláty ešte horúcu.. nemusíme čakať na vychladnutie... |
 |
...tu sú všetky pláty natreté... aj ten štvrtý... |
 |
na posledný plát dáme polevu-moja stará a osvedčená klasika:
nad parou rozpustíme 10dg čokolády na varenie-figaro, a 10dg cery s 1lyžicou oleja... rezy polejeme, počkáme kým čokoláda zatuhne a pomaly môžeme degustovať... koláčik je jedlý hneď... nemusíte čakať do druhého dňa, aj keď taký odležaný je veru ešte lepší.... my veru nikdy do druhého dňa nečakáme... nevieme vydržať... |
 |
... prajem vám dobrú chuť... a určite mi dáte za pravdu že neuveriteľne pripomína kysnutý pudingoš.... preto som ho tak aj pomenovala..:) |
 |
... túto foto prikladám pre maminky, ktoré nevedia, čo je salajka-20g... je to jelenia soľ, dostanete ju kúpiť v potravinách.. nie je to ani kypriaci prášok, ani sóda.... takže neodporúcam zamieňať....
keď sa pláty pečú, tak ju cítiť amoniakom... je to nepríjemné, ale dá sa to vydržať... po vybratí z rúry pach pominie... ani chuť po amoniaku necítiť.... ak ste si niekedy farbili vlasy, tak budete pri pečení ten puch cítiť taký istý.....verím, ale, že vás to neodradí a rezy neurobíte naposledy.... ja som ich tento týždeň robila už druhýkrát.... |