***REZY PUDINGOŠ***



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Milé maminky, nemaminky, verím, že teraz poteším nejednu z Vás a vašich ratolestí, ktoré milujú tak vynikajúci a preslávený "pudingoš" z MMB... tieto rezy sú unikátne... príprava maximálne jednoduchá... do 45minút od začatia je koláčik hotový.... nie je náročný, absolútne, s cestom sa výborne pracuje a zvládne aj tá, ktoré nemá s pečením koláčov žiadne skúsenosti....

POSTUP PŘÍPRAVY

....postup a ingrediencie opäť pri jednotlivých obrázkoch.....

na cestíčko potrebujeme: 500g hladkej múky, 1salajka, 10dg práškového cukru, štipka soli -zmiešame sypké suroviny, pridáme 1vajce, 10dg masti, 200-210ml teplého mlieka..... zo surovín vypracujeme vláčne cesto-výborne sa s ním pracuje.... a rozdelíme na 4 rovnaké diely...
cesto na doske vyvaľkáme a preložíme na opak plechu....plech nevymasťujeme... nevysýpame múkou...
... takto....na plechu ho môžete do okrajov dovaľkať...
....pláty pečieme doružova pri teplote 180-185stupňov-5-7minút....
....kým odpekáme pláty, pripravíme si úplne jednoduchú ale chuťovo dokonalú plnku... 1liter mlieka, 5dg kakaa, 30dg kryštálového cukru zmiešame a dáme variť.... pripomína mi to z detstva môj obľúbený kakaový nápoj.... keď začne kakao vrieť vysypeme doň pomaly 6 kopcovytých lyžíc hrubej múky, ktorú máme pripravenú už v poháriku(miske).. no a toto varíme do úplného zhustnutia, kým plnka nepufká....
...na každý plát natrieme časť plnky a prikryjeme ďalším plátom...ja plnku dávam na pláty ešte horúcu.. nemusíme čakať na vychladnutie...
...tu sú všetky pláty natreté... aj ten štvrtý...
na posledný plát dáme polevu-moja stará a osvedčená klasika: nad parou rozpustíme 10dg čokolády na varenie-figaro, a 10dg cery s 1lyžicou oleja... rezy polejeme, počkáme kým čokoláda zatuhne a pomaly môžeme degustovať... koláčik je jedlý hneď... nemusíte čakať do druhého dňa, aj keď taký odležaný je veru ešte lepší.... my veru nikdy do druhého dňa nečakáme... nevieme vydržať...
... prajem vám dobrú chuť... a určite mi dáte za pravdu že neuveriteľne pripomína kysnutý pudingoš.... preto som ho tak aj pomenovala..:)
... túto foto prikladám pre maminky, ktoré nevedia, čo je salajka-20g... je to jelenia soľ, dostanete ju kúpiť v potravinách.. nie je to ani kypriaci prášok, ani sóda.... takže neodporúcam zamieňať.... keď sa pláty pečú, tak ju cítiť amoniakom... je to nepríjemné, ale dá sa to vydržať... po vybratí z rúry pach pominie... ani chuť po amoniaku necítiť.... ak ste si niekedy farbili vlasy, tak budete pri pečení ten puch cítiť taký istý.....verím, ale, že vás to neodradí a rezy neurobíte naposledy.... ja som ich tento týždeň robila už druhýkrát....