Cikolatali kek - čokoládový koláč

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
4 vajcia°°°2 poháre kryštálového cukru°°°1 pohár mlieka°°°1 pohár oleja°°°2x vanilkový cukor°°°3 PL kakaa°°°1 prášok do pečiva°°°2 poháre polohrubej múky
POSTUP PŘÍPRAVY
Škoda niečo písať, treba vyskúšať...
 |
Pripravíme si tortovú formu, ktorú na spodku vymažeme maslom, uložíme papier na pečenie a aj tento trošku potrieme maslom. Normálna koláčová forma - plech - by bol na tento koláč veľký, preto radšej použite tortovú formu, alebo ešte by to možno šlo v biskupskej forme :-). Ale to som neskúšala. |
 |
Všetky ingrediencie okrem prášku do pečiva a múky vyšľaháme. |
 |
Jeden pohár z hore uvedenej zmesi si odoberieme a odložíme na neskôr na polevu. |
 |
Do zostávajúcej zmesi pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a cesto vylejeme do pripravenej formy.
Koláč prikryjeme alobalom a pečieme cca 50-55 minút na 200°C /treba kontrolovať/. 20 minút pred dopečením alobal odoberieme a dopečieme. |
 |
Vyšlo mi z rúry takéto čudo, až som mala pocit, že som piekla zbytočne, že to nejaká... prkotina :-p. |
 |
Hneď na ešte horúci rozlejeme zmes, ktorú sme si odobrali do pohára. Necháme vychladnúť.
Koláč sa zdá po vyliati zmesi mokrý, ale ono to pekne vsiakne. |
 |
hneď po vyliatí zmesi... |
 |
po určitom čase a vychladnutí. |
 |
Koláč je úžasný aj po 4 dňoch, kedy som si na nom konečne pochutnala aj ja :-D. Samozrejme že som kúsok ochutnala hned po upečení, ale ja pri mojej 90DD môžem sladké /alebo chcem sladké??? / každý 4 den, a poviem Vám, že aj po tých dňoch bol ako práve vybratí z rúry. Vyskúšajte, obyčajný, rýchly a fakt úžasný koláčik :-) |