Cikolatali kek - čokoládový koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 vajcia°°°2 poháre kryštálového cukru°°°1 pohár mlieka°°°1 pohár oleja°°°2x vanilkový cukor°°°3 PL kakaa°°°1 prášok do pečiva°°°2 poháre polohrubej múky

POSTUP PŘÍPRAVY

Škoda niečo písať, treba vyskúšať...

Pripravíme si tortovú formu, ktorú na spodku vymažeme maslom, uložíme papier na pečenie a aj tento trošku potrieme maslom. Normálna koláčová forma - plech - by bol na tento koláč veľký, preto radšej použite tortovú formu, alebo ešte by to možno šlo v biskupskej forme :-). Ale to som neskúšala.
Všetky ingrediencie okrem prášku do pečiva a múky vyšľaháme.
Jeden pohár z hore uvedenej zmesi si odoberieme a odložíme na neskôr na polevu.
Do zostávajúcej zmesi pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a cesto vylejeme do pripravenej formy. Koláč prikryjeme alobalom a pečieme cca 50-55 minút na 200°C /treba kontrolovať/. 20 minút pred dopečením alobal odoberieme a dopečieme.
Vyšlo mi z rúry takéto čudo, až som mala pocit, že som piekla zbytočne, že to nejaká... prkotina :-p.
Hneď na ešte horúci rozlejeme zmes, ktorú sme si odobrali do pohára. Necháme vychladnúť. Koláč sa zdá po vyliati zmesi mokrý, ale ono to pekne vsiakne.
hneď po vyliatí zmesi...
po určitom čase a vychladnutí.
Koláč je úžasný aj po 4 dňoch, kedy som si na nom konečne pochutnala aj ja :-D. Samozrejme že som kúsok ochutnala hned po upečení, ale ja pri mojej 90DD môžem sladké /alebo chcem sladké??? / každý 4 den, a poviem Vám, že aj po tých dňoch bol ako práve vybratí z rúry. Vyskúšajte, obyčajný, rýchly a fakt úžasný koláčik :-)