Kung pao



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 kuracie rezne + 200g bravčové rezne (alebo zvyknem používať bravčové mäso na guláš, ktoré predávajú v Bille medzi chladeným mäsom) + soľ + svieži zázvor (asi tak 2 cm) + biele víno + solamyl + pražené arašidy + hubová sójová omáčka (Pearl River značka, v Tesco medzi exotickými potravinami, má zlato - čierny obal) + rybacia omáčka (aj tú majú medzi tými exotickými potravinami, je vo väčšej fľaške, ako sójovka a má zeleno - tyrkysový obal, značka Mai Siam) + plátky mandlí (kupujem v Lidl) + olivový olej + červená svieža paprika + pór + svieže šampiňóny + kryštálový cukor + mleté čierne korenie + chilly (korenie alebo celé papričky sušené) + citrónová šťava

POSTUP PŘÍPRAVY

-kuracie a bravčové mäsko nakrájame na tenké rezance
-do misky vlejeme trochu 2PL olivového oleja, 2PL sójovej hubovej omáčky, 1PL rybacej omáčky, 1PL bieleho vína, 1ČL kryštálového cukru a vmiešame 1PL solamylu
-do marinády vsypeme mäso a prstami poriadne premiešame a necháme asi 1 hodinu odležať v chlade
-rozpálime na panvici olivový olej
-vložíme zázvor nasekaný nadrobno, pretlačený cesnak, 2 PL mandľové a arašidy (celé balenie) a 10 minút popražíme
-vložíme papriku nakrájanú na kocky, zelenú aj bielu časť póru nakrájaného na kolieska a šampiňóny nakrájané na plátky
-posolíme, okoreníme, prikryjeme a dusíme 10 minút
-vložíme mäso aj s marinádou
-pod pokrievkou udusíme do zmäknutia mäsa za občasného premiešania (ja to robím cca. hodinu)
-pokvapkáme citrónovou šťavou, posypeme chilly a finálne dochutíme (sójovkou, vínom, soľou)
-pred podávaním posypeme nadrobno pokrájanou zelenou časťou pórku

Do kung paa môžete pridať zeleninku, akú máte radi, kukuričku, fazuľku, cukinu...