Paštéta zo zeleru.



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 – 600g na hrubo nastrúhaneho zeleru, jeden väčší pór, 1 PL sójovej omáčky maslo na vymastenie formy, pol litra bujónu (hubový, zeleninový, teľací) muškátový oriešok – nastrúhany, 3 – 4 mesiačiky cesnaku, 2 PL chrenu soľ, čierne korenie, 3 vajíčka, strúhanka

POSTUP PŘÍPRAVY

Nastrúhame si zeler, narežeme na drobno pór a všetko vložíme do väčšieho hrnca. Pridáme ½ litra bujónu, sójovú omáčku, chren, muškátový oriešok, osolíme, okoreníme a všetko spolu varíme na miernom plameni jednu hodinu. Potom to necháme vychladnúť.
Po vychladení prelisujeme do tejto zmesi cesnak, dochutíme soľou a korením. Rozhabarkujeme si vajíčka a zamiešame do zmesi. Nakoniec pridáme strúhanku aby nasala prebytočnú vlhkosť ale aby zmes bola ešte vláčna.

Vymastime si formu maslom a vysypeme strúhankou. Zmes preložíme do formy a na vrch
dáme pár plátkov masla.
Pečieme približne jednu hodinu až mame mierne zlatoružový povrch

Dobrú chuť.