Vláčná orechovo-špaldová bábovečka ***

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
4 celé vajíčka, 200 g trstinového cukru, 1 vanil. cukor, 200 g mletých vlašských orechov, 100 g špaldovej hladkej múky, 3PL vody, pol deci repkového oleja ( lebo používam iba takýto), 1/2 práš. do pečiva. 2 hrste posekaných opražených vlašákov, 2-3 PL kakaa.
POSTUP PŘÍPRAVY
Celé vajíčka vyšľaháme s cukrami do peny. Zmiešame všetky suché prísady okrem kakaa. Polovicu za stáleho miešania vysypeme do vyšľahaných vajec, potom pridáme 3 PL vody s olejom, a dosypeme ostatnú suchú masu. Vymiešame dobre. Polovicu si dáme do inej misky a zmiešame s kakaom. Dáme piecť na 180 st. prikrytú alobalom, cca 50-55 min .. maximálne. Dlhšie nie, pretože sa bábovka zbytočne vysušuje. Pred vybratím pichnem do bábovky špajlu. Keď sa nič nenalepí je hotová.
 |
vajíčka s cukrom dobre vyšľaháme do peny. |
 |
Zmiešame suché ingrediencie, bez kakaa. A všetko postupne pridávame do vyšľahaných vajec, medzi tým pridám olej s vodou. |
 |
jedna masa s kakaom... |
 |
Do bábovkovej formy dám najprv bledú masu , potom kakaovú, nakoniec zas bledú bez kakaa. |
 |
Pečieme zakrytú alobalom na 180 st. cca 50 min. Dlhšie nie, zbytočne sa vysušuje. Už mám rokmi vyskúšané. Pred vybratím na skúšku do nej pichnem špajlu, musí byť suchá...tá špajla. |
 |
Bábovku keď vyberiem, tak ju nechám cca 5 min. odpočívať vo forme, potom ju vyklopím na tanier, a stále je zakrytá formou. Mám to tak odskúšané, je taká mokrejšia. Občas si ju polejeme čokoládkou..:-). Kôli foteniu som ju pocukryla....:-) Mám čo robiť ,aby som niečo schovala aspoň na raňajky.... Je naozaj chutná, naša obľúbená. |
 |
špaldová muka hladká, je aj celozrná hladká- skúšala som , táto čo je na foto, je z nej naj! |