Vláčná orechovo-špaldová bábovečka ***



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 celé vajíčka, 200 g trstinového cukru, 1 vanil. cukor, 200 g mletých vlašských orechov, 100 g špaldovej hladkej múky, 3PL vody, pol deci repkového oleja ( lebo používam iba takýto), 1/2 práš. do pečiva. 2 hrste posekaných opražených vlašákov, 2-3 PL kakaa.

POSTUP PŘÍPRAVY

Celé vajíčka vyšľaháme s cukrami do peny. Zmiešame všetky suché prísady okrem kakaa. Polovicu za stáleho miešania vysypeme do vyšľahaných vajec, potom pridáme 3 PL vody s olejom, a dosypeme ostatnú suchú masu. Vymiešame dobre. Polovicu si dáme do inej misky a zmiešame s kakaom. Dáme piecť na 180 st. prikrytú alobalom, cca 50-55 min .. maximálne. Dlhšie nie, pretože sa bábovka zbytočne vysušuje. Pred vybratím pichnem do bábovky špajlu. Keď sa nič nenalepí je hotová.

vajíčka s cukrom dobre vyšľaháme do peny.
Zmiešame suché ingrediencie, bez kakaa. A všetko postupne pridávame do vyšľahaných vajec, medzi tým pridám olej s vodou.
jedna masa s kakaom...
Do bábovkovej formy dám najprv bledú masu , potom kakaovú, nakoniec zas bledú bez kakaa.
Pečieme zakrytú alobalom na 180 st. cca 50 min. Dlhšie nie, zbytočne sa vysušuje. Už mám rokmi vyskúšané. Pred vybratím na skúšku do nej pichnem špajlu, musí byť suchá...tá špajla.
Bábovku keď vyberiem, tak ju nechám cca 5 min. odpočívať vo forme, potom ju vyklopím na tanier, a stále je zakrytá formou. Mám to tak odskúšané, je taká mokrejšia. Občas si ju polejeme čokoládkou..:-). Kôli foteniu som ju pocukryla....:-) Mám čo robiť ,aby som niečo schovala aspoň na raňajky.... Je naozaj chutná, naša obľúbená.
špaldová muka hladká, je aj celozrná hladká- skúšala som , táto čo je na foto, je z nej naj!